Nye toner i Sangens Hus’ direktion
Tilbage til oversigten

Nye toner i Sangens Hus’ direktion

Lars Bjerregaard Pedersen og Elsebeth Gerner Nielsen udgør sammen den nye direktion i Sangens Hus. Lars Bjerregaard Pedersen som sekretariatschef og Elsebeth Gerner Nielsen som strategisk direktør.

Sangens Hus slår en ny tone an med ansættelse af en todelt ledelse i Sangens Hus. Baggrunden er et ønske om både at skærpe administration og strategi.

”Jeg er meget glad for at kunne byde Lars Bjerregaard Pedersen og Elsebeth Gerner Nielsen velkommen i Sangens Hus – Lars som sekretariatschef og Elsebeth som strategisk direktør. Lars har en stærk baggrund inden for økonomi, administration og HR. Han vil i høj grad kunne bidrage til, at de indre anliggender i Sangens Hus får solide rammer. Elsebeth vil med sin brede erfaring inden for kultur og politik kunne sikre den strategiske udvikling af Sangens Hus. Elsebeth vil samtidig blive ansigtet udadtil, ligesom hun har ansvaret for public affairs,” siger Claus Skjold Larsen, formand for Sangens Hus og afslutter:

”Vi har lidt kækt formuleret ansat en ’indenrigsminister’ og en ’udenrigsminister’.”

Den nye direktion er allerede i gang med arbejdet og glæder sig til at være med til at sætte sang på dagsordenen i alle dele af landet herunder i 25 kommuner, som snart har hver deres sangkraftcenter.

”Bedre fællesskaber har været målet for det meste, jeg har beskæftiget mig med. Alt for mange mangler fællesskaber at være menneske i. Derfor glæder jeg mig meget til at arbejde for Sangens Hus og til sammen med det store sanglandskab at sætte sang på dagsordenen. Sang er godt ’i sig selv’, men sang kan også understøtte fællesskab og trivsel. Mennesker, der synger sammen, hører sammen: De bliver bedre til at lytte til hinanden og til at være sammen,” siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Elsebeth Gerner Nielsen har sit eget firma Gerner Advice og vil fortsætte arbejdet her, ved siden af sit deltidsarbejde for Sangens Hus. Elsebeth er uddannet cand.rer.soc. og har tidligere været blandt andet kulturminister, rektor for Designskolen Kolding og generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening.

Lars Bjerregaard Pedersen har været sekretariatsleder i studenterorganisationen Kristeligt Forbund for Studerende, er uddannet cand.mag. og har en diplomuddannelse i ledelse.

”For mig er Sangens Hus indbegrebet af noget af det, der giver mest glæde og mening i tilværelsen: at arbejde med mennesker, som er virkelig passionerede. Medarbejderne i Sangens Hus og ude i sangkraftcentrene er nogle af de mest dedikerede, jeg har mødt. De er villige til at gå gennem ild og vand for at få alle til at opleve, at de har en stemme. Det engagement glæder jeg mig meget til at støtte op om,” siger Lars Bjerregaard Pedersen.

Kontakt

 • Strategisk direktør i Sangens Hus, Elsebeth Gerner Nielsen: elsebeth@gernernielsen.dk / 20 12 11 01
 • Daglig leder og sekretariatschef i Sangens Hus pr. 1/4-23, Lars Bjerregaard Pedersen: lbp@sangenshus.dk / 22 39 90 35
 • Formand for Sangens Hus’ bestyrelse, Claus Skjold Larsen: csl@sdmk.dk / 20 92 60 74

Fakta

 • Sangens Hus har eksisteret siden 2014 og er et nationalt samarbejdsforum for sang.
 • Sammen med lokale sangkraftcentre arbejder Sangens Hus for at fremme sangen i Danmark.
 • Det sker bl.a. gennem projekter som
 • Elsebeth Gerner Nielsen er ansat som strategisk direktør pr. 1/3-23
 • Lars Bjerregaard Pedersen er ansat som sekretariatschef pr. 1/4-23
 • Læs mere om Sangens Hus på sangenshus.dk

 

Foto credits

 • Til venstre: Lars Bjerregaard Pedersen, sekretariatschef i Sangens Hus. Foto: Janus Engelbrecht
 • Til højre: Elsebeth Gerner Nielsen, strategisk direktør i Sangens Hus. Foto: Palle Skov

Tilbage til oversigten