Sang, bevægelse og læring

Sang, bevægelse og læring

Opkvalificering af musiklærere og pædagoger i folkeskolen

Sang, bevægelse og læring var et projekt med fokus på helårskurser til lærere og pædagoger i folkeskolen, der skulle opkvalificere deres daglige, praktiske arbejde i musikundervisningen.

Projektet startede i 2016. Evalueringen af projektets første år viste gode resultater, og derfor fik Sangens Hus en bevilling til at forlænge projektet frem til 31. marts 2024.

Sang, bevægelse og læring er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. A.P. Møller Fonden har med den nyeste bevilling støttet projektet med i alt 11,3 mio. kr.

Læs evaluering af projektet her: https://videncenterforsang.dk/sang-bevaegelse-og-laering/ 

Kursus med personlig sparring

Helårskurset i Sang, bevægelse og læring har haft stor succes med at kombinere og veksle mellem tre elementer:

1. Metodeindøvning (holdundervisning på kursusdage)

2. Stemmetræning (i hold eller som individuel sangundervisning)

3. Personlig sparring med en sangkonsulent ude på skolen

Hver kursist får tilknyttet en sangkonsulent fra Sangens Hus, som kommer på besøg på skolen for at observere musikundervisningen og bidrage med konstruktive råd. Konsulentstøtten tager udgangspunkt i den enkelte musiklærer og pædagog og sikrer, at de nye metoder bliver forankret i deres daglige praksis.

 

Skræddersyede forløb

Grundet stor tilslutning har Sangens Hus valgt at fortsætte med at udbyde kurserne efter projektets afslutning. Du kan læse mere om vores SBL-årskurser, hvor vi udbyder dem, og hvordan du tilmelder dig HER.

Alle kursets elementer kan sammensættes på nye måder eller tilrettelægges enkeltvist. Kontakt os direkte, hvis vi skal lave et skræddersyet forløb til din kommune, skole eller personalegruppe.

 

Materialer

Undervejs i projektet er der udviklet et væld af undervisningsmaterialer og såkaldte digitale praksispakker, som indeholder inspiration til repertoire og metoder – gratis og lige til at bruge i musikundervisningen.

Derudover har vi udgivet håndbogen, Glade stemmer i skolen – sang, bevægelse og læring, som indeholder metode og ideer til undervisningen.

Læs mere om projektet og find materialer på sbl.sangenshus.dk

 

Kontakt

Vil du vide mere om kurset, eller hvordan Sangens Hus kan opkvalificere dig eller dine medarbejdere, så kontakt Mette Johnsen Elbeck, me@sangenshus.dk / 27572010