Mariagerfjord Korskole er nyt sangkraftcenter
Tilbage til oversigten

Mariagerfjord Korskole er nyt sangkraftcenter

PRESSEMEDDELELSE 4. FEBRUAR 2016

Mariagerfjord Korskole er nyt sangkraftcenter

“Det er med stor glæde og stolthed, at Mariagerfjord Korskole kan offentliggøre, at de er udpeget som Danmarks første rytmiske sangkraftcenter”  – sådan indleder korskolen sin pressemeddelelse fra i dag, d. 4 februar. 

Med lige så stor glæde byder vi Mariagerfjord Korskole velkommen i sangkraftcentrenes netværk SyngDanmark og dermed i Sangens Hus. Vi bringer pressemeddelelsen i sin fulde længde under billedet.

Gallakoncert Juniorkor

Mariagerfjord Korskole er udvalgt til netværket ’Syng Danmark’:

Danmarks første sangkraftcenter for rytmiske kor

 Mariagerfjord Korskole er, som udpeget sangkraftcenter, blevet en del af netværket for danske sangkraftcentre ’Syng Danmark’. Dermed er korskolen Danmarks første sangkraftcenter for rytmisk kor og sang, og skal nu være med til at understøtte og videreudvikle den rytmiske sang.

Det er med stor glæde og stolthed, at Mariagerfjord Korskole kan offentliggøre, at de er udpeget som Danmarks første rytmiske sangkraftcenter. Udover Mariagerfjord Korskole er 9 danske klassiske sangkraftcentre en del af netværket, hvis formål er at understøtte og videreudvikle sangen i Danmark, både den folkelige sang, skolesang, fællessang og sang på eliteniveau.

Udvælgelsen sker efter at Mariagerfjord Korskole og Sangens Hus, som koordinerer samarbejdet mellem sangkraftcentrene, gennem det seneste år har haft en god dialog, hvor Sangens Hus viste interesse for Korskolens vision omkring den rytmiske korsang. Mariagerfjord Korskole er Danmarks eneste rytmiske korskole og er derfor en af de få aktører i Danmark, som har erfaring med udvikling af rytmiske elitekor.

I Sangens Hus håber man på et stærkt samarbejde på tværs af genrer:
’Med Mariagerfjord Korskole som nyt sangkraftcenter er sangkraft-netværket udvidet, ikke blot i antal centre og rækkevidde, men også i genrebredde. At sangkraft-samarbejdet nu også omfatter et sangmiljø, som arbejder på højt niveau inden for den rytmiske genre, er et stort aktiv. Selvom samarbejdet er nyt, har vi allerede en klar oplevelse af, at vi kan lære meget af hinanden. Og så vil vi også gerne understrege, at den skarpe skelnen mellem ’klassiske’ og ’rytmiske’ miljøer ikke altid er hensigtsmæssig. På mange punkter har kormiljøer de samme styrker og udfordringer, så det giver god mening, at vi arbejder sammen om at styrke sangen, både på eliteplan og i bredden, hvad enten vi er til Bach eller Beyonce’, -fortæller Mads Bille, kunstnerisk leder af Sangens Hus.

Videndeling skal fremme kormiljøet

Mariagerfjord Korskole er især begejstret for muligheden for videndeling, da sangkraftcentrene har en unik viden på deres felt. Derudover åbner netværket op for muligheden for landsdækkende tværgående projekter i stedet for individuelle lokale projekter, og det tiltaler Korskolen, fortæller korproducent ved Mariagerfjord Korskole, Henrik Birk Aaboe.

Et af kriterierne for udvælgelsen som Sangkraftcenter er, at der skal være sang for både drenge og piger. På nuværende tidspunkt rummer Mariagerfjord Korskole udelukkende korsang for piger, men som en del af visionen for det fremtidige arbejde med korsang i Mariagerfjord vil skolen starte en drengkors-linje, så også talentfulde drenge får muligheden for at udvikle deres sangfaglige kompetencer.

’I forbindelse med opstart af drengekor kan man forestille sig, at vi allerede her vil trække på netværket imellem sangkraftcentrene. Her har man erfaring med drengekor, så det er oplagt, at vi udnytter den mulighed for videndeling. Til gengæld har vi her i Mariagerfjord erfaring med korsang i folkeskolerne og korsang som integrationsprojekt, så disse projekter er vi selvfølgelig også forpligtet til at dele vores viden omkring. Og det gør vi naturligvis gerne’ – slutter Korproducent med Mariagerfjord Korskole, Henrik Birk Aaboe.

________________________________________________________________________________

For yderligere information:

Henrik Birk Aaboe, Korproducent Mariagerfjord Kulturskole
Mail: henan@mariagerfjord.dk, Telefon: 40108247

Anne Märcher, Kommunikationsansvarlig, Sangens Hus
Mail: anne@sangenshus.dk, Telefon: 26820488


Tilbage til oversigten