Kurser i ledelse af demenskor

Kurser i ledelse af demenskor

I Sangens Hus udbyder vi kurser, så du kan blive klædt på til at lede demenssang og demenskor.

Hvorfor demenskor?

Forskning viser, at gruppesang har en positiv effekt på helbred og trivsel hos mennesker med demens. Det skyldes bl.a., at den musikalske hukommelse er overraskende velbevaret, selvom man har demens, og den del af hukommelsen kan aktiveres via sang.  Og da sang både er en fleksibel, motiverende og inddragende aktivitet, anbefales det bredt som en relevant indsats til bl.a. at fremme livskvalitet og fællesskab, modvirke stress og depression samt stimulere hukommelsen blandt demensramte.

Hvad er et demenskor?

Et demenskor er en fælles sangaktivitet blandt borgere med demens, og ofte deltager pårørende, frivillige og medarbejdere også. Formålet med demenssang er at tilbyde samvær og meningsfuldhed i et kreativt og stimulerende fællesskab, hvor glæde og livskvalitet er i fokus. Det kan i praksis have mange forskellige former – alt fra et almindeligt, flerstemmigt kor til guidet fællessang. Repertoiret kan spænde fra genkendelige melodier, der synges udenad, til krævende korsatser med komplekse partiturer.

Kurser

Sangens Hus udbyder i samarbejde med Center for Dokumentation og Forskning i Musikterapi på Aalborg Universitet og Alzheimerforeningen to kurser i ledelse af sangaktiviteter for borgere med demens:

  • Et kursus til dig, der ønsker at lede et demenskor. Kurset er med fysisk fremmøde rundt i hele landet. Læs mere og tilmeld dig HER
  • Et gratis kursus til dig, der er ansat eller frivillig i ældreplejen eller demensomsorgen, som ønsker at få konkrete værktøjer til at stå for fællessang. Kurset er online. Læs mere og tilmeld dig HER

Kontakt

Administativ kontaktperson: Maria Dahl Buch, mb@sangenshus.dk, 20 60 08 27

Faglig kontaktperson: Lasse Skovgaard, lsk@sangenshus.dk, 30 57 30 41

 

Projektet er et samarbejde mellem Alzheimerforeningen, Aalborg Universitet og Sangens Hus. Projektet er støttet af Lundbeckfonden.

                  Danmarks Radios logo