Undervisning med Sangglads app

Undervisning med Sangglads app

Projekt Sangglad har udviklet en gratis app, der inviterer til leg med stemme, sang og rytmer. Med fordel kan lærere og undervisere i folkeskolen bruge appen til hjemmeundervisning af elever i indskolingen (0.-3. klasse).

Sangglad appen aktiverer børnenes stemmer, introducerer til nodelæsning og inviterer til simpel flerstemmighed målrettet de 6-9 årige. Børnene ’tjener’ noder og toner ved at bruge deres stemme, på legepladsen kan de bygge rytmelagkager, og på nodemaskinen kan de både se noderne arrangere sig i sange og lave deres egne melodier. I biografen (i træhytten) kan de lytte til og lære sange.

Vi har samlet en række forslag til opgaver ved brug af Sangglad appen, som du kan give dine elever i forbindelse med hjemmeundervisningen. Hver opgave beskriver i trin, hvad eleven skal gøre.

Hent Sangglads app

Sangglads app er gratis, og du kan både finde den i App Store og Google Play. Vi anbefaler at bruge en tablet. Har børnene ikke en tablet, kan de også bruge en smartphone.

Klik her for at hente Sangglads app gratis i App Store.

Klik her for at hente Sangglads app gratis på Google Play.

Første opgave er at finde ud af, hvordan I får appen i gang.

Tip 1: Alle har en stemme
Tip 2: SANGglad

Download opgaverne

Du finder hver opgave som pdf-fil herunder.

Opgave 1 – Mester Jakob

Opgave 2 – Nede i Fru Hansens kælder

Opgave 3 – Legepladsen

Opgave 4 – Inde i Irlands Bjerge

Opgave 5 – Solen er så rød mor

Rigtig god fornøjelse!

Fakta:

Sangglads app er udviklet af Biodome Games for Sangens Hus. Projekt Sangglad er støttet af Nordea-fonden. Find materialer til sangene på sangglad.dk.