Online undervisningsmaterialer

Online undervisningsmaterialer

Sangens Hus udvikler undervisnings- og inspirationsmaterialer målrettet forskellige alderstrin og sammenhænge. En del af dem er digitale og ligger på forskellige platforme hvor de primære brugere færdes. Men for overblikkets skyld, og fordi alle er velkomne til at bruge materialerne, har vi her lavet et samlet overblik.

Førskole/daginstitution: Sangglad – sådan!
Ti videoer med eksempler fra den daglige praksis i en Sangglad daginstitution. Materialet er udarbejdet af sangkonsulenter i Sangglad, og hver video zoomer ind på ét aspekt af sang med børn i førskolealderen. Videoerne kan ses via linket ovenfor på Sangglads egen hjemmeside, hvor man også kan finde masser af inspirationsmateriale som for eksempel billedkort, plakater og sangtekster.

Indskoling og mellemtrin: Sang, bevægelse og læring
Projektet Sang, bevægelse og læring – i daglig tale SBL – har sin egen lille undervisningsmaterialebank. Materialerne, som er udarbejdet af sangkonsulenter i SBL, består af hele undervisningsforløb målrettet indskoling og mellemtrin, og består af videoer, tekst til læreren og i nogle tilfælde undervisningsmaterialer der kan printes ud til brug i undervisningen.

Indskoling og mellemtrin: EMU
Sangens Hus’ sangkonsulenter har udarbejdet 13 læringsaktiviteter med fokus på sang, bevægelse og musikforståelse til EMU, læringsportalen under Børne- og Undervisningsministeriet. Find forslag til sangaktiviteter i indskolingen, og til mellemtrinnet finder du aktiviteter med fokus på opvarmning, kanon og opmærksomhed på tekst, samt analyse af solfasang. Materialet er udarbejdet med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet.