Nyt samarbejde for sangtalenter i overgang
Tilbage til oversigten

Nyt samarbejde for sangtalenter i overgang

Sangens Hus og Sankt Annæ Gymnasium lancerer samarbejde, der skal hjælpe både unge mandssangere, korledere og sangpædagoger med at blive klogere på, hvordan man kommer ikke bare helskindet, men styrket ud af stemmens overgangsperiode. Første tiltag er korstævne, masterclasses og workshop, hvor talentarbejde med overgangsstemmer er omdrejningspunktet.

Nogle overgange er sværere end andre. For unge mandssangere er det ofte til stor frustration, når den før så smidige sopranrøst knækker over og bliver til en ukendt og tilsyneladende ustyrlig stemme. Alt for mange falder helt fra, når stemmen går i overgang, og vender ikke tilbage til det sangmiljø, som ellers har været deres hjemmebane, og som har hårdt brug for sangere, der er på den anden side af overgangsstemmens prøvelser.

Det er både ærgerligt for den enkelte sanger og kritisk for et kormiljø, som på den måde oplever et stort spild af talentmasse. Og det er baggrunden for, at Sangens Hus nu, i tæt samarbejde med Sankt Annæ gymnasium, for første gang udbyder Korstævne for unge mandssangere.

Stævnets formål er dobbelt: Dels skal de unge mandssangere, som netop er i færd med at lære at synge med deres ‘nye’ stemmer, møde ligesindede og opleve, at det er muligt at fortsætte det musikalske arbejde på højt niveau, selvom stemmen er under ombygning. Og dels skal korledere, sangpædagoger og andre fagfolk have mulighed for at udveksle erfaringer, overvære undervisning og lære af eksperterne, hvordan de kan hjælpe deres unge sangere igennem overgangen fra drengesopran til mandssanger, og dermed forhåbentlig minimere det tab af talentmasse, som mange kæmper med – til glæde for både sangerne, kormiljøet og det danske musikliv.

Læs mere om Korstævne for unge mandssangere HER


Tilbage til oversigten