Tilbage til oversigten

Verden for dine fødder

Under overskriften Verden for dine fødder har Flamenco Teatret og danske folkehøjskoler gennem hele 2017 arrangeret pop-up højskoler med fokus på folkekultur og fællesskab. Udgangspunktet har været den andalusiske flamencokultur og den danske højskolebevægelse, og sang har dermed haft en central plads i forløbet. Netop nu kulminerer projektet ved afslutningen på Aarhus 2017, og fredag den 22. december får sangen fuldt fokus ved to af dagens tre arrangementer i Turbinehallen i Aarhus.

Der er fribilletter til de to eftermiddagsevents ved brug af rabatkoden ‘faellesskab’

PROGRAM

Kl. 15 – 16:
MØD CHARLES NEBLETT 
Charles Neblett er en af den amerikanske borgerretskamps største personligheder. Med sit kor, The Freedom Singers, stod han side om side med Martin Luther King Jr. på trappen af the Lincoln Memorial da Dr. King proklamerede “I have a dream”. Martin Luther King kaldte fællessangen for ’den lim der holder borgerretskampen sammen’, og The Freedom Singers har gennem hele borgerretskampen spillet en afgørende rolle. Fortællingen om Charles Neblett og The Freedom Singers er fortællingen om fællesangens samlende, helende og handlende potentiale når forandring skal skabes. Det er også fortællingen om en usædvanlig forbindelse mellem den amerikanske borgerretskamp og den danske folkehøjskole.
KØB BILLET

Kl. 16.30 – 18:
ZAMBOMBA – Jule-fællessang med Højskolerne
Oplev den folkelige sydspanske juletradition – Zambomba – hvor man mødes om musikken og fællessangen. Her gentænkt ind i dansk juletradition.
En række højskoleforstandere præsenterer de sange, der ligger deres hjerte nærmest. Hvordan kan folkehøjskolen, fællessangen og kulturen bidrage i kampen for et bedre samfund? Vær med til at give svaret, og deltag i Verdenshøjskolens folkekor.

Med: Charles Neblett, højskoleforstanderne Jesper Øland, Jakob Bonderup og Else Mathiassen, sangskriverne Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring, lektor Anders Hougaard, Trine Bang fra Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017, Thorbjørn Carl Hjalager Verdenshøjskolen, Kirstine Hastrup Flamenco Teatret m.fl
KØB BILLET

Kl 19 – ca. 21:
FLAMENCO-LEGENDERNE
Kulturhovedstadsprojektet VERDEN FOR DINE FØDDER, et enestående samarbejde mellem Flamenco Teatret og Højskolerne, kulminerer med en stjernespækket koncert. Oplev en række af Flamencoens absolutte verdensstjerner blande blod med dansk folkekultur under den store afslutning på ’Verden for dine fødder’. Koncerten forener spanske flamencolegender, danske folkeikoner og internationale gæster som en storslået hyldest til den levende folkekultur, fællesskabet og det internationale kulturmøde.

Oplev Flamencolegenderne fra Spanien i unikt samarbejde med blandt andre Rasmus Dissing, Claus Hempler, Andrea Pellegrini, Kirstine Hastrup, Nikolaj Rosengreen og Charles Neblett.
Flamencolegenderne er fire af Spaniens største flamencokunstnere, danser Jose Suarez ’El Torombo’, guitarist Eugenio Iglesias, sanger Guillermo El Manzano og danser Manuela Vargas – en sjælden chance for at opleve flamenco i absolut verdensklasse.

Koncerten er desuden en hyldestkoncert PovI Dissing, der i februar 2017 var med projektet VERDEN FOR DINE FØDDER i Andalusien for at samarbejde med flamencokunstnerne. Denne aften hylder vi hans uvurderlige bidrag til projektet og til den levende danske folkekultur. Koncerten er støttet af den spanske stats turistbureau, som byder på et godt glas vin i pausen.
Entré kr. 245. Få 100 kr. i rabat ved brug af rabatkoden aarhus2017
KØB BILLET


Tilbage til oversigten