Sangglad har fået en lille ny i familien – Sangglad Mini
Tilbage til oversigten

Sangglad har fået en lille ny i familien – Sangglad Mini

Pressemeddelelse 17. august 2020

Sangens Hus er med støtte fra Nordea-fonden gået sammen med sangkraftcentrene og 13 kommuner om at tage et medansvar for den gode start på livet gennem sang. Med Sangglad Mini kan vuggestuer, dagplejer og familier nu give sangen en helt central plads i de yngste børns dagligdag.

”Sangen er en af de bedste gaver, vi kan give vores børn,” siger udviklingschef Heidi Kudahl fra Sangens Hus. ”Der er brug for nærhed og tryghed, for at små børn kan trives, lære og udvikle sig, og sang skaber den nærhed og tryghed. Sang er et sprog, som åbner verden på en ny måde, og målet med Sangglad Mini er at give den gave videre til så mange børn som overhovedet muligt.”

Omkring 5700 børn i alderen 0-3 år får gennem de næste fire år mulighed for at stemme i, når deres vuggestue eller dagpleje tager fat på at blive et Sangglad dagtilbud.

”Vi har egentlig altid sunget meget, men efter at vi er kommet med i projektet, har vi fået sang ind som en meget naturlig del af hverdagen. Rent pædagogisk og i hverdagen hernede oplever vi, at sangen skaber stor tryghed blandt børnene.”

– Christina Brøchner, pædagog i Spilophuset, Vuggestuen Lindbjerg

Allerede fra efteråret starter Sangglad certificeringen af de 60 vuggestuer og 300 dagplejer. Forløbet involverer hele personalegruppen eller dagplejegruppen, og sammen med en sangkonsulent udvikler de i løbet af 1-2 år en sangprofil, hvor sang er med til at understøtte det pædagogiske arbejde og er en fast del af hverdagens trygge rammer.

”Sangglad Mini giver flere børn en god start på livet gennem sang og den fysiske bevægelse og motorik, som via aktiviteterne naturligt leges ind i børnenes hverdag. Sangens Hus har god erfaring med at styrke de voksne, om det så er vuggestue, dagpleje eller hjemmet, så det bliver nemt og naturligt at få mere sang ind i barnets hverdag,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Vuggestue synger med børnene hver dag

I Spilophusets vuggestue på Lindbjerg i Gjellerup er de i gang med at certificere sig som Sangglad vuggestue.

”Vi har egentlig altid sunget meget, men efter at vi er kommet med i projektet, har vi fået sang ind som en meget naturlig del af hverdagen,” fortæller pædagog Christina Brøchner fra Spilophuset, Vuggestuen Lindbjerg i Gjellerup. ”Rent pædagogisk og i hverdagen hernede oplever vi, at sangen skaber stor tryghed blandt børnene,” fortæller hun og understreger, at de ikke vil undvære sangen.

Foto: Ard Jongsma

Sangglad Mini – også for familier og som national sangdag

Som en del af Sangglad Mini støtter Nordea-fonden også pilotprojektet Sangglad Familie. Her mødes hele familien med andre familier for at synge og lave aktiviteter sammen. I perioden 2020-2024 udvikler Sangens Hus projektet sammen med kommuner, organisationer og familier.

Endelig har Sangens Hus fået støtte til den årlige nationale sangdag Små Synger Sammen, hvor børn i institutioner, dagplejer og skoler mødes og synger sammen. Små Synger Sammen finder i år sted d. 10. september, og temaet for dagen er ”Fællesskab”.

Fakta om Sangglad Mini:
  • Tidsperiode: 2020-2024
  • Mål: 300 dagplejer og 60 vuggestuer skal i 2024 have en stærk og langtidsholdbar sangkultur. Sangglad Familie skal udbredes til 20 kommuner, og Små Synger Sammen-dagen afholdt i fire år.
  • Økonomi: 28 mio. kr., heraf 9,7 mio. kr. fra Nordea-fonden
  • Læs mere om projektet på www.sangglad.dk
Kontakt:

Talsperson: Heidi Kudahl, Udviklingschef i Sangens Hus
Telefon: 27 57 20 10
E-mail: heidi@sangenshus.dk

Kontaktperson, Nordea-fonden: Tine Wickers, Kommunikationschef i Nordea-fonden
Telefon: 40 70 37 84
E-mail: tw@nordeafonden.dk

Baggrundsviden om sang: Stine Isaksen, Redaktør for Videncenter for Sang
Telefon: 51 89 52 70
E-mail: stine@sangenshus.dk


Tilbage til oversigten