Sangfællesskaber for alle

Sangfællesskaber for alle

Opkvalificering af frivillige sangledere, så de kan lede fællessang i alle typer af fællesskaber

 

Projektet ”Sangfællesskaber for alle” tilbyder sangfaglig opkvalificering af alle, der er interesseret i at lære metoder og redskaber til at lede fællessang – uden at man behøver have en musikfaglig baggrund. Udgangspunktet for sangen er krop og stemme, som vi alle har adgang til.

Et sangfællesskab er noget andet end et kor. I et sangfællesskab er fællesskabet det vigtigste, og det fællesskab opstår blandt andet igennem sang. Der er ikke optagelsesprøve, og man skal ikke kunne noder eller have erfaring med at synge for at komme.

Forløbet

I efteråret 2023 blev sidste runde af kurser afviklet i samarbejde med 7 sangkraftcentre: Sangkraft Randers, Sangkraft Vesthimmerland, Sangkraft Lemvig, Sangkraft Holstebro, Sangkraft Kolding, Haderslev Sangakademi og Sangkraft Guldborgsund. Her blev 64 nye frivillige sangledere certificerede.

Sangkraftcentrene kommer i fremtiden til selv at udbyde kurser i ”Sangfællesskaber for alle – bliv sangambassadør”

Projektperioden afsluttes 31.1.2024 og er støttet af TrygFonden”

Kontakt projektleder, Astrid Steen Noringriis, for mere information på astrid@sangenshus.dk 

”Jeg har altid haft en interesse for musik og for korsang og været fascineret af dirigentens arbejde. Gennem projektet, tror jeg, at jeg udvider min horisont for mennesker og musik. For lige meget hvem du er, og om du kan sproget, så er vi sammen om at synge, og det er derfor jeg gerne vil være sangleder.”

Priscilla, sangleder i Herning