Sangfællesskaber for alle

Sangfællesskaber for alle

Opkvalificering af frivillige sangledere, så de kan lede fællessang i alle typer af fællesskaber

 

Projektet ”Sangfællesskaber for alle” tilbyder sangfaglig opkvalificering af alle, der er interesseret i at lære metoder og redskaber til at lede fællessang – uden at man behøver have en musikfaglig baggrund. Udgangspunktet for sangen er krop og stemme, som vi alle har adgang til.

Et sangfællesskab er noget andet end et kor. I et sangfællesskab er fællesskabet det vigtigste, og det fællesskab opstår blandt andet igennem sang. Der er ikke optagelsesprøve, og man skal ikke kunne noder eller have erfaring med at synge for at komme.

Forløbet

Deltagerne får to gratis kursusgange på hver fire timer, hvor de lærer om temaer som krop og stemme, indstuderingsmetoder, fællesskab, frivillighed og motivation. De får alle udleveret en sangbog med sange fra hele verden, som de kan tage med hjem og synge videre med.

Efter endt forløb modtager deltagerne et certifikat som ”Frivillig sangleder” og indgår i et netværk af frivillige sangledere.

OBS: Tilmelding til efterårets kurser 2023 er lukket.

 

Projektet løber fra 2018-2023 og er støttet af TrygFonden.

Kontakt projektleder, Astrid Steen Noringriis, for mere information på astrid@sangenshus.dk 

”Jeg har altid haft en interesse for musik og for korsang og været fascineret af dirigentens arbejde. Gennem projektet, tror jeg, at jeg udvider min horisont for mennesker og musik. For lige meget hvem du er, og om du kan sproget, så er vi sammen om at synge, og det er derfor jeg gerne vil være sangleder.”

Priscilla, sangleder i Herning