Sangens Hus viderefører Små synger sammen
Tilbage til oversigten

Sangens Hus viderefører Små synger sammen

Pressemeddelelse 28. Juni 2018

”Det kan da ikke være rigtigt?” var reaktionen fra mange sangglade pædagoger og forældre, da DR i foråret meldte ud, at man ikke længere ville arrangere Små synger sammen. Den populære sangdag for 0 – 6 årige dagpleje- og daginstitutionsbørn var blevet en god tradition mange steder. Nu kan traditionen fortsætte: Sangens Hus har fra DR fået grønt lys til at videreføre Små synger sammen som en del af indsatsen i Sangglad.

Stadig en sangbegivenhed for alle børn

Sangglad, som overtager ansvaret for Små synger sammen, er Sangens Hus’ store projekt for certificerede sangbørnehaver. Sangens Hus understreger, at Små synger sammen som altid vil være en begivenhed for alle førskolebørn i Danmark, hvadenten de går i en sangprofil-institution eller en hvilken som helst anden daginstitution eller dagpleje.

Traditionen tro afholdes Små synger sammen hvert år den anden torsdag i september. I år er det den 13. september, så de nye arrangører i Sangglad har netop nu travlt med at sørge for, at inspirationsmateriale og festlige syng-sammen-pakker ligger klar til daginstitutioner, dagplejegrupper, biblioteker og andre interesserede fra midt-august.

I år handler det om bier

Temaet for årets Små synger sammen er valgt i samarbejde med Ramasjang og De Grønne Spirer, som sammen sætter fokus på bierne. For Små synger sammens vedkommende betyder det, at årets sangforslag og inspirationsmateriale tager udgangspunkt i bier i musikken: fra Bamse og Kyllings ’Brum brum’ til gode gamle ’Sur, sur, sur’,  og en tur omkring Rimsky-Korsakovs humlebi.
Sangforslag og inspirationsmateriale er under udarbejdelse og kan hentes fra 15. august på Sangglads hjemmeside, hvor man også kan læse mere om sangdagen.

For flere oplysninger, kontakt projektchef i Sangens Hus Thomas Späth på

thomas@sangenshus.dk eller telefon 91 53 61 67

 


Tilbage til oversigten