Sangens Hus årsrapport 2020
Tilbage til oversigten

Sangens Hus årsrapport 2020

Samfundsansvar med afstand

Samtidig med nedlukninger, afstand og isolation blev sang, og især fællessang, et symbol for fællesskab og sammenhængskraft, og stort set hele befolkningen blev nærmest på et splitsekund bevidst om værdien af at kunne være sammen og gøre noget sammen. Herunder at synge sammen.

 

Læs årsrapporten her

Læs bl.a. om:
• Overblik og resultater
• Økonomisk status
• Status på projekter
• Interview med kulturminister Joy Mogensen
• Videncenter for Sang

Vores første år med Sangens Hus som selvejende institution har været både frugtbart og spændende. Men pandemien har også været en problemfyldt og udfordrende tid, der har sat tryk på arbejdspladsen. 

Samtlige Sangens Hus-projekter blev påvirket af corona-situationen. Vi kan alligevel med stor tilfredshed se tilbage på, at vi lykkedes med at finde alternative løsninger og metoder, som kunne integreres i alle de kørende projekter, så vi kunne holde gang i projekterne uden at måtte lukke ned.

Økonomisk status 

Økonomisk har det været et udfordrende år, for selvom vi kunne undgå afskedigelser via brugen af hjemsendelser og dermed statslig lønkompensation, så har corona-situationen medført ekstra omkostninger på omkring trekvart mio. kroner, hvilket er meget for en kulturinstitution af vores størrelse og med en forholdsvis lille egenkapital efter kun at have været selvstændig i et enkelt regnskabsår. Vi har heldigvis rigtig gode samarbejdspartnere i de mange fonde, som støtter vore projekter, og de har alle som én vist stor imødekommenhed og hjælp i situationen. 

Danmark Synger og “Musik med afstand”

Nedlukningen i foråret gav også  anledning til nye initiativer, og corona-situationen i 2020 blev springbrættet for nye kreative muligheder i Sangens Hus’ kommunikation. Facebook-gruppen ”Musik med afstand” fik hurtigt mange følgere, hvor musikundervisere søgte inspiration og materiale til at kunne lave musik- og sangundervisning med fysisk afstand. Sidenhen blev initiativet en del af projektet SBL (Sang, Bevægelse og Læring) i Sangens Hus.

”Danmark Synger” opstod ligeledes på baggrund af corona-restriktioner, og blev oprindeligt oprettet med den hensigt at samle folk, der ville være med til at synge – online – for Dronningen på Majestætens 80-års fødselsdag. Idéen voksede eksplosivt, og Danmark Synger er med sine mere end 30.000 følgere nu den største kommunikationskanal for Sangens Hus. 

Læs årsrapporten her


Tilbage til oversigten