Tilbage til oversigten

Ricco Victor er ny chef for events & kommunikation i Sangens Hus

Sangens Hus er inde i en rivende udvikling. Derfor opruster Sangens Hus nu med en ny chef for events & kommunikation. Det bliver med 47-årige Ricco Victor, der kommer fra en stilling som mangeårig direktør i Spil Dansk samt som leder af det landsdækkende ALSANG initiativ.

Christian Alstrup, direktør i Sangens Hus, er godt tilfreds med ansættelsen af Ricco Victor i Sangens Hus: “Ricco Victor har årelang og unik erfaring som leder af to markante og landsdækkende musik- og kulturbegivenheder. Derigennem har han opbygget et stærkt personligt netværk på tværs af kommuner, medier og organisationer. I Sangens Hus har vi fået flere opfordringer til at skabe en ny landsdækkende festival for sangen i Danmark. En ny tradition, skabt af sangaktørerne i Danmark, og som skal have national bevågenhed og bred deltagelse på tværs af skel i det danske samfund. Det er derfor helt oplagt, at vi nu har ansat Ricco Victor som særlig kapacitet på dette område Sangens Hus”

Sangens Hus har med 10 år på bagen markeret sig ved at tage samfundsansvar gennem en bred og voksende portefølje af projekter. I 2020 blev Sangens Hus en selvstændig virksomhed med sin egen bestyrelse og ledelse. Organisationen har et særdeles godt samarbejde med såvel Kulturministeriet som en lang række større fonde, og oplever stor opbakning fra kommuner og en række landsdækkende civilsamfundsorganisationer.

Ricco Victor om ny-ansættelsen: “Jeg glæder mig over at blive ansat i ledelsen i Sangens Hus. Det er en organisation, som med langsigtede visioner, passionerede og professionelle mennesker – og med en imponerende portefølje af finansierede landsdækkende projekter – virkelig formår at gøre en markant og vigtig forskel på tværs af skel i det danske samfund.

I mit tidligere arbejde på Spil Dansk var projekter med sangkultur og fællessang en kerneopgave, som jeg har brændt ekstra meget for. I de sidste 3-4 år har jeg som leder også af ALSANG projektet været med til at fremme og udvikle fællessangen i Danmark. I en periode med corona og nedlukninger har fællessangen fået en ny relevans og historisk stor opblomstring.

Sangens Hus er i mine øjne en af de allermest visionære og veldrevne kulturorganisationer i Danmark. En organisation, som sætter et nationalt aftryk gennem nationale partnerskaber og lokalt forankrede projekter over hele Danmark. Samtidig ser jeg særligt frem til, at vi nu skal udvikle på en helt ny og ambitiøs festival for sangen og sangkulturen i Danmark. Sangens Hus kan være en katalysator for at samle en meget stor del af den danske befolkning i vedkommende og relevante sangprojekter, og derigennem kan vi udfolde det fulde potentiale for sangen i Danmark”.


Tilbage til oversigten