Gentager succesen: Nordisk Sangsymposium i Danmark i 2026
Tilbage til oversigten

Gentager succesen: Nordisk Sangsymposium i Danmark i 2026

Sangens Hus i Danmark overtager stafetten og arrangerer Nordisk Sangsymposium i 2026. Her kan sang- og musikentusiaster fra hele Norden igen samles om foredrag, debatter, samtaler, koncerter og inspirerende sangprojekter.

– Vi er glade for, at vores nordiske mødested for sang lever videre med en dygtig arrangør i et land, hvor fællessangen står stærkt, er initiativtagerne enige om.

Et vigtigt mødested

I september 2023 blev det første nordiske sangsymposium arrangeret i Oslo af Krafttak for sang og Musik i Norden sammen med en række nordiske samarbejdspartnere.

Ambitionen var at skabe et nordisk mødested for alle, der er optaget af, at mennesker synger sammen, og af sangens plads i samfundet. I alt 260 deltagere fra hele Norden kunne i tre dage opleve foredrag, debatter, samtaler og sang i Norges hovedstad.

– Aktuel forskning og inspirerende sangprojekter var særligt i fokus, siger Jarle Flemvåg, daglig leder af Krafttak for sang, som var projektleder for sangsymposiet i 2023.

– Sangens Hus har vist sig at være en dygtig og kvalitetsbevidst organisation, der gør meget godt for fællessangen i Danmark. Vi glæder os til at se resultatet, når sangentusiaster fra hele Norden atter samles i 2026, siger Patrik Karlsson, formand for Musik i Norden.

Ambitiøs arrangør

I Sangens Hus så man en mulighed for at skabe en tradition og udbygge det nordiske samarbejde. Derfor kontaktede de de norske arrangører.

– Sangsymposiet i 2023 var meget gennemarbejdet og inspirerende. Derfor glæder vi os til at tage stafetten videre fra vores dygtige kolleger i Norge, siger sekretariatsleder i Sangens Hus, Lars Bjerregaard Pedersen. – I Sangens Hus arbejder vi for at tage socialt ansvar gennem sang. Vi mener, at dette arbejde også skal række ud over vores egen organisation. Derfor glæder vi os til igen at kunne mødes på tværs af hele Norden – til inspiration og potentielt samarbejde – når vi sammen med nordiske kolleger sætter fokus på sangen og alle dens muligheder i 2026, tilføjer han.

Strategisk direktør i Sangens hus og tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen er også stolt af at være med til at bringe symposiet videre.

– Da Sangens hus fik besked om, at vi var udvalgt til at være arrangør, var der stor begejstring blandt medarbejderne. Vi glæder os til at komme i gang med planlægningen.

Tid og sted for symposiet annonceres senere.

Kontakt

Sangens Hus, strategisk direktør Elsebeth Gerner Nielsen, gerner@sangenshus.dk, 20 12 11 01


Tilbage til oversigten