LYD PÅ-guide

Download LYD PÅ-guiden: En manual til at arbejde med recovery gennem sang

I denne guide deler vi erfaringerne og metoderne fra LYD PÅ-projektet.

Metoderne i guiden bygger på erfaringer, som projektet har gjort sig med borgere, som får støtte i socialpsykiatrien samt borgere med fysiske og kognitive funktionsnedsættelser.

Gennem flere afprøvninger fra projektets holdaktiviteter er der udviklet konkrete metoder til at arbejde med sang som en del af den personlige recovery-proces. Metoden tager udgangspunkt i sangen som ’det fælles tredje’ og recovery-orienteret rehabilitering som arbejdsgrundlag.

Guiden kan læses og bruges af både socialfaglige medarbejdere og ledere samt øvrige beslutningstagere inden for en kommunes socialområde. Det er håbet, at guiden kan være til inspiration for andre, som gerne vil arbejde med LYD PÅ i deres kommune.

LYD PÅ-guiden rummer bidrag fra både projektets sangkonsulenter, Videncenter for Sang samt ansatte i Roskilde kommunes socialområde. Dette brede forfatterkollektiv tydeliggør formålet med projektet, LYD PÅ, nemlig: at ville skabe en synergieffekt mellem en sangfaglighed, sangforskning og de socialfaglige kompetencer.

Hent den HER.