Kommunikationsansvarlig til Sangens Hus

Vi søger en driftssikker kommunikationsansvarlig, som kan kommunikere konstruktivt og målrettet om sangens betydning for samfundet.

Sangens Hus arbejder for at tage samfundsansvar gennem sang: det gør vi gennem en række konkrete projekter og ved at udbrede kendskabet til sangens betydning for den enkelte og for samfundet.
Vi arbejder med børn og voksne, elite og bredde, og nyder stor opbakning fra fonde, kommuner, staten og en lang række aktører i både kulturlivet og det øvrige samfund.

I Sangens Hus kommunikerer vi konstruktivt, og peger ikke på udfordringer uden også at anvise en mulig løsning. I 2020 sætter vi fokus på sangen i sundhedsfremme, betydningen af Sangkraftcentrene og på kendskabet til Videncenter for Sang. Herudover fortæller vi løbende gode historier, nyheder og resultater fra vores kørende projekter. En del af arbejdet består også i at rekruttere deltagere til vores projekter.
I alt hvad vi laver, skal vi være bevidste om den forandring der er brug for at skabe – hvad enten det drejer sig om forældres efterspørgsel af sang eller beslutningstageres opmærksomhed på sangen som løsning.

Vi søger en generalist, der mestrer forskellige discipliner inden for journalistik og kommunikation. Inden for 6 måneder bliver du ansvarlig for Sangens Hus’ overordnede kommunikationsstrategi samtidig med, at du producerer indhold til vores kommunikationsplatforme, står for pressehåndtering og i samarbejde med projektledere og konsulenter formidler viden om og betydningen af sang.

Dine arbejds- og ansvarsopgaver omfatter bl.a. at:

 • Videreudvikle Sangens Hus kommunikationsstrategi og understøtte denne i hele Sangens Hus’ virke
 • Varetage pressehåndtering
 • Nyhedsformidling (fx nyhedsbrev) og kommunikation af Sangens Hus’ indsatser og projekter
 • Udvikle og producere indhold til Sangens Hus’ online platforme
 • Analysere og rapportere på kommunikationsindsatsen

Dine faglige kompetencer og erfaringer:

 • Du har en relevant uddannelse inden for enten journalistik eller kommunikation og besidder stærke skriftlige og mundtlige evner på både dansk og engelsk
 • Du har organisationsstrategisk flair og erfaring med udvikling og implementering af kommunikationsstrategier helt ud til frontmedarbejdere og nære samarbejdspartnere, f.eks. i SyngDanmark netværket
 • Du kan på kort tid sætte dig ind i et nyt stofområde og er vant til at producere indhold til forskellige platforme og målgrupper i et højt tempo
 • Du arbejder strategisk med sociale medier og har erfaring med WordPress
 • Du har erfaring med og evner at formidle viden og forskning på en relevant og vedkommende måde
 • Du har erfaring med politisk kommunikation og interessevaretagelse
 • Du er god til at samarbejde med en mangfoldighed af samarbejdspartnere, arbejder på tværs og evner at vidensdele

Hvem er du?

Er du holdspiller, trives med at producere indhold til vores egne platforme, samarbejde tæt med projektledere og ledelse, arbejde med lange horisonter og korte deadlines, så har du noget af det vi søger. Du skal være vidende om samfundet, og det er en fordel, hvis du har en vis faglighed inden for sang. Herudover skal du være god til struktur og overblik samtidig med, at du er med til at udvikle vores organisation til noget, som endnu ikke findes.

Hvad bliver du en del af?

Du får skrivebord på vores kontor i Herning, i samme hus som vores gode kollegaer i Den Jyske Sangskole. I Herning er vi et team på 13 engagerede mennesker med forskellige kompetencer, hvoraf to primært arbejder med kommunikation. Herudover har vi mere end 40 kollegaer ud over hele landet – så vi er flittige brugere af telefon, Skype og vores biler, og det skal du også være indstillet på at være.
Vi betragter os selv som en værdidrevet kulturorganisation, og vi ser modeller, møder og Excel-ark som en nødvendig del af det arbejde, vi laver.

Hvis du bliver indkaldt til samtale, får du en opgave, som du skal løse på forhånd, og en case til selve samtalen.

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte udviklingschef Heidi Kudahl på tlf. 2757 2010 eller heidi@sangenshus.dk.

Er du interesseret?
Så mail din ansøgning med CV og relevante bilag til kontor@sangenshus.dk, så vi har den senest fredag d. 31. januar 2020 kl. 12.00.

Vi forventer at holde samtaler d. 4. og 7. februar.