Tilbage til oversigten

Godt nyt for sangen i Danmark

Der sker noget særligt når vi synger, og ikke mindst når vi synger sammen. Sangen er med til at definere os og til at styrke vores fællesskaber. Når vi synger sammen, bliver der lidt højere til loftet.

Fra barnets nynnen til den sublime teknik bag tenorens høje C. Fra renæssancekorværk til rockbrøl. Fra oldtid til nu. Fra vugge til grav: Sangen er med os hele vejen.

Derfor giver det mening at give sang og sangkultur høj prioritet. Helst så høj, at alle får adgang til gode sangmiljøer – fra tidlig barndom og hele livet igennem. Med Sangens Hus får sangen nu højere prioritet i Danmark. Og de ildsjæle, som arbejder for at fremme sangen i Danmark, får et fælles forum for udvikling, vidensdeling og samarbejde.

Kulturministeren har besluttet at yde 1 mio. kr. i tilskud til etableringen af Sangens Hus. Det er hensigten, at tilskuddet følges op af yderligere tilskud på 2 mio. kr. årligt i de fire følgende år. Etableringen begynder nu.

Sangens Hus bliver en strukturel ramme og et samlingspunkt for sangen i Danmark. Et åbent forum for samarbejde og netværk.

Sangens Hus har fokus på både bredden og eliten indenfor sang i Danmark.


Tilbage til oversigten