Første seks Sangglad-daginstitutioner certificeret
Tilbage til oversigten

Første seks Sangglad-daginstitutioner certificeret

Der er blevet skålet i saftevand i de seks daginstitutioner, der fredag den 9. juni fejrede deres certificering som landets første Sangglad-institutioner. Efter et år med stort fokus på sang og sangglæde og med mange timers sangfaglig sparring til hele personalet, kan institutionerne nu officielt skilte med, at de kan noget særligt med sang, og at de også i fremtiden vil give sangen og sangglæden en stor plads i hverdagen. De seks daginstitutioner har været pionerer i projekt Sangglad.

I det forløbne år har de seks daginstitutioner haft regelmæssige besøg af Sangens Hus’ sangkonsulenter, som har delt inspiration og viden om sang og børnestemmer med personalet, og derigennem givet nye redskaber til arbejdet med sang og sangglæde i børnenes hverdag. Souschef Anette Bejerholm fra børnehaven Koglerne i Hørsholm fortæller:

”Vi har fået nogle rigtig gode redskaber, fx til at bruge sangen til at samle fokus i situationer hvor opmærksomheden ellers nemt ryger i alle retninger. Vi har fået ny viden om børns stemmer og hjerner og udvikling, som gør at vi meget bedre kan vurdere, hvor vi kan lægge niveauet. Vi er også blevet skubbet lidt ud af vores komfortzone, med bevidstheden om at man skal synge i et lysere toneleje, hvis børn skal kunne synge med. Og så har det været en virkelig øjenåbner at opleve hvad der sker, når man kombinerer sang og bevægelser, sætter kroppen på. Det giver så meget mere end når man sidder ned og synger, som vi tit gjorde før. Det stimulerer til at huske teksten, det åbner så mange nye muligheder – det virker bare supergodt”.

Lars Lindkvist Madsen, leder af Koglerne, supplerer:

”Både fra personale og forældre har der været stor opbakning til Sangglad. Vi glæder os egentlig bare til at tage hul på næste år og blive endnu klogere. Og så skal vi have forældrene endnu mere på banen, selvom de allerede har været fantastisk engagerede. Vi vil gerne høre mere om, hvordan børnene tager sangen med sig hjem. Vi vil fokusere endnu mere på, hvordan sang skaber nærvær. Både i børnehaven og hjemme”.

I Hørsholm fejrede man certificeringen med sommerfest i skoven, hvor børn, 75 forældre og andre gæster sammen med byens borgmester kunne indvie Koglernes nye Sangglad-skilt, det officielle bevis på den nye titel. Også i Aalborg, Kolding, Kibæk, og Lille Skensved har man fejret sangglad-certificering den 9. juni, mens Hasselager følger efter den 15. Juni.

Efter sommerferien starter 23 nye daginstitutioner op i projektet. De kan dermed se frem til at blive certificeret i 2018.

Se mere om Sangglad på http://sangglad.dk

Foto: Ard Jongsma for Sangens Hus

FAKTA:

Projekt Sangglad, som er udviklet af Sangens Hus og støttet af Nordea-fonden med 16,1 mio. kr, certificerer frem til 2020 i alt omkring 100 daginstitutioner over hele landet. Det er afrundingen af projektets pilot-år, der nu resulterer i certificeringen af de første seks Sangglad-institutioner. Når Sangens Hus i de kommende år udruller projektet i fuld skala, sker det i tæt samarbejde med Danmarks 10 regionale sangkraftcentre.

Mads Bille, Sangens Hus’ kunstneriske leder, om baggrunden for projekt Sangglad:
”Fra daginstitutionsområdet blev vi mødt med et stort ønske om sangfaglig sparring, inspiration og mere viden. Det imødekommer Sangglad ved at lade vores specialister arbejde direkte ude i daginstitutionerne, så deres viden bliver forankret hos personalet. På den måde søger vi skabe en varig forandring.”

De seks certificerede Sangglad daginstitutioner er:

Koglerne, Skov- og Musikbørnehave, Folehavevej 66, 2970 Hørsholm.
Leder: Lars Lindkvist Madsen, telefon: 2320 5768

Ærtebjerghave Børnecenter, Buen 1, 4623 Lille Skensved.
Leder: Anne Andersen, telefon: 74750000

Designbørnehuset Sanseslottet, Hoppesvej 25, 6000 Kolding.
Leder: Marianne Dupont, telefon: 51505917

Børnehaven Klatretræet. Ollingvej 55, 6933 Kibæk
Leder: Nauja Ulsøe, telefon: 21545185

Den Musikalske Børnehave, Slotsgade 31 D, 9000 Aalborg.
Leder: Lizzi Poulsen, telefon: 81248364

Børnehaven Bavnebakken, Bavnebakken 111, 8361 Hasselager
Leder: Anette Hostrup, telefon 51837224


Tilbage til oversigten