FAQ

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor samarbejde på tværs mellem genrer og vidt forskellige aktører?

Svar: Sang er et vidt begreb – men bag forskellene i genrer, teknik og niveauer finder vi stærke fællesnævnere – på samme måde som begrebet idræt, der både rummer lilleputholdet i den lokale fodboldklub og tennisspilleren der topper verdensranglisten. Vi ønsker at sangen får samme status, at den bliver en synlig og indlysende mulighed på alle niveauer. Det kan lykkes, hvis vi samarbejder om det, vi har til fælles, samtidig med at vi anerkender og lader os inspirere af alsidigheden.

Kan jeg blive medlem af Sangens Hus?

Svar: Alle sang-aktører, der har lyst til at tage del i et tværgående samarbejde, og som ønsker at arbejde for at være med til at realisere Sangens Hus’ vision, er meget velkomne til at kontakte os. Vi har hverken kontingent eller medlemsdatabase, men vi har  – og er – et stort netværk, som ønsker mere videndeling, mere samarbejde og mere sang.

Kan jeg søge jer om penge til mit sangprojekt?

Svar: Sangens Hus har ikke midler til uddeling, men rejser selv midler til de projekter, som Sangens Hus’ Advisoryboard vælger at realisere. Der er hovedsagelig tale om projekter, som involverer mere end én enkelt aktør og som vil gøre en væsentlig forskel for målgruppen, også på længere sigt. Har du en idé til sådan et projekt, vil vi gerne høre om det. Måske kan vi i stedet hjælpe dig med at finde de helt rigtige samarbejdspartnere.

Når Sangens Hus får penge - hvem skal så undvære?

Svar: Ingen! Sangens Hus har fået penge til at etablere sig for at skabe stærkere netværk og bedre samarbejde mellem aktørerne. Stærke netværk og godt samarbejde rejser flere penge. Vi tror på at det betaler sig at være generøs. I et stærkt netværk rækker ressourcerne længere, fordi flere får adgang til alt det, der kan deles. Flere aktørers signatur på en stor fondsansøgning giver større gennemslagskraft. Når vi kombinerer vores forskelligheder, inspirerer vi hinanden til nye måder at rejse kulturmidler på.

Men Sangens Hus har fået 9 millioner kroner - hvad går de til?

Svar: De 9 millioner er afsat til etablering af Sangens Hus frem til udgangen af 2017. Pengene går hovedsagelig til at lønne de projektledere, som skal få 9 millioner kroner til at blive til meget mere, til gavn for mange flere, end det ville være tilfældet, hvis vi blot havde valgt at uddele 2 millioner kroner om året.