Vær med til at stemme danske sange ind i EU-sangbog
Tilbage til oversigten

Vær med til at stemme danske sange ind i EU-sangbog

Den uafhængige forening, The European Union Songbook, har netop åbnet afstemningen om det danske bidrag til det, der skal blive til den første fælles-europæiske sangbog. Alle kan stemme, og foreningen opfordrer til at sprede kendskabet til afstemningen og projektet via sociale medier. 

“Den Europæiske Unions Sangbog inviterer de nationale befolkninger til at dele deres sangskatte med hinanden. Den dybt melankolske sandhed er jo, at dét som vor tids historikere kalder “selv-amerikanisering” har gjort, at befolkningerne i EU stort set intet kender til hinandens sangskatte! Vi danskere kender – sgu’ –  ikke kærlighedssange fra Polen og Grækenland, årstidssange fra Spanien, frihedssange fra Tjekkiet, julesalmer fra Rumænien og børnesange fra Portugal og Letland. Og det er synd for kvaliteten er høj og dybden rørende.”

Sådan skriver de danske initiativtagere til den fælles europæiske sangbog, som ikke bliver til på initiativ fra EU-administrationen:

“Det har været vigtigt at kommunikere, at initiativet IKKE var forpustet propaganda fra Bruxelles. Det har dog ikke betydet, at vi ikke har kunnet modtage anerkendelse fra en EU-begejstret politiker som f.eks. kulturminister Marianne Jelved, der har udtalt: “Jeg støtter idéen om at samle sange fra EU’s medlemsstater i en sangbog, der over for et bredt publikum kan præsentere eksempler fra de rige sangskatte og den kulturelle mangfoldighed i Europa”. Men vi mener det har været altafgørende for initiativets modtagelse, at det ikke kom oppe- og udefra, men inde- og nedefra. De varme lykønskninger fra de deltagende konservatorier, fakulteter og kor bekræftede os i dette.”

Læs meget mere om det fine initiativ på projektets HJEMMESIDE – og husk at stemme!


Tilbage til oversigten