Tilmelding workshops Konference 2020

SANG I HVERDAGEN

Tilmeldingen er lukket. Hvis du endnu ikke har tilmeldt dig en workshop, kan du gøre det til indregistreringen på konferencen.


Fredag den 24. januar kl. 10 – 16 på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

Årets tema sætter fokus på vigtigheden af sang i hverdagen. Hvad skal vi have for øje, hvis vi skal have flere mennesker til at synge i deres dagligdag? Vi spørger et panel, hører oplæg og arbejder videre på løsninger i eftermiddagens workshops.

Dagens program
—————————-

Kl. 9.30 – 10.00
Ankomst, kaffe, te og Hindsgavls hjemmebagte boller.

Kl. 10.00 – 10.20
Konferencen åbner – med en sang.
Velkomst. Siden sidst i Sangens Hus.

Kl. 10.20 – 11.20
Paneldebat: Hvad vi skal være opmærksomme på, hvis vi skal hjælpe flere mennesker til at synge i deres hverdag?

Vi inviterer 4 eksperter i barndom, voksenlivet og alderdommen til at svare på alle vores spørgsmål om sang i hverdagen. På forhånd indsender konferencedeltagerne spørgsmål, som eksperterne svarer på ud fra deres område.

Moderator: Mathias Hammer, radiovært, styrer panelet igennem formiddagens undersøgelse af, hvad vi skal være opmærksomme på, hvis vi skal have flere mennesker til at synge i deres hverdag.
I panelet:
Barndommen: Charlotte Rønhof, Formand for Rådet For Børns Læring
Voksendommen: Lasse Skovgaard, PhD, Forskningschef og musiker og Lea Wierød, Postdoc i fællessang
Alderdommen: Henning Kirk,
Gerontolog og fhv. leder af Gerontologisk Institut

11.20 – 11:50
Sang i hverdagen ved Kasper Holten, Teaterchef for Det Kongelige Teater
Lever vi kun for at overleve? Eller lever vi for at få gode, meningsfulde liv fyldt med oplevelser, der kan give vores liv en ny dybde? Det spørger direktør for Det Kongelige Teater, Kasper Holten, om i et oplæg om vigtigheden af kultur og dannelse i et samfund, hvor vi aldrig har været rigere og aldrig har være ramt af mere stress, angst og depression.

11.50 – 12.00
Sangens Hus er blevet selvstændigt – tale ved Marianne Jelved
Vi nyder et glas mousserende vin og fejrer at Sangens Hus er blevet en selvstændig institution. Den nye bestyrelse præsenteres og Marianne Jelved holder en tale. Herefter synger vi en sang.

Kl. 12.00 – 13.00
Frokost i hovedbygningen

Kl. 13.00 – 13.15
Introduktion til eftermiddagens workshops

13.15 – 14.30
Workshops:

Workshop 1: En god start på livet
Hvad er en god start på livet for det lille barn, og hvordan kan vi hjælpe til med sang? Vi har inviteret Laila Kjærbæk, der er Vicecenterleder ved Center for Sprog og Læring på Syddansk Universitet til at fortælle om, hvad der kendetegner den gode start på livet og hvorfor en god sprogstart er helt afgørende herfor. Derefter fortæller Seniorkonsulent og SH ansvarlig for 0-6 års området Ulla Christensen om sangens muligheder, inden vi går i gang med den fælles idé udvikling.

Facilitering: Ulla Christensen
Deltager: Laila Kjærbæk, Vicecenterleder ved Center for Sprog og Læring, Syddansk Universitet

Workshop 2: 10 gode grunde til at have et sangkraftcenter
Hvordan ser en kulturchef og en arbejdsmarkedschefs hverdag ser ud, og hvordan de kan se, at sangkraftcentre kan skabe værdi i deres kommunale dagsorden. Efter oplæggene udarbejder vi sammen nogle konkrete bud på, hvor sangkraftcentrene spiller ind og hvor de kan være med til at bidrage.

Facilitering: Helle Ohrt
Deltager:
Nicolai Dupont Heidemann, Chef for Kultur, Idræt og Fritid, Sønderborg Kommune
Søren Landkildehus, Arbejdsmarkedschef, Holstebro Kommune

Workshop 3: Det talentfulde Danmark
Talentarbejde er aktivt samfundsansvar. Hvordan skaber vi de bedste rammer for talentet anno 2020? Og hvordan får man samfundet til at bakke op om talentarbejdet? Hvad skal fremtidens gode medarbejder f.eks. kunne, og hvad skal er der brug for, når vi skal uddanne talenter som kan være med til at udvikle kulturlivet som en del af samfundet? På workshoppen lægger vi en strategi for, hvordan vi kan være med til at skabe et talentfuldt Danmark, til gavn for både de talentfulde unge for sangen og for samfundet.

Facilitering: Dorte Bille
Deltager:
Søren Taaning, Leder af Dansk Talentakademi
Ulrik Bülow, Bestyrelsesformand, Gigtforeningen, fhv. adm. direktør, Otto Mønsted

Workshop 4: Tidsskriftet SANG
I foråret lanceres et nyt videnskabeligt tidsskrift om sang. Vi hører om baggrunden for tidsskriftet og laver en idebank til artikler, som vi kunne ønske os, og hvem vi kunne ønske skrev dem. Punktet slutter med at vi giver hinanden håndslag på, hvad næste skridt er.

Facilitering:
Stine Isaksen
Deltager:
Lea Wierød, postdoc i fællessang
Uffe Holmsgård, postdoc ved Syddansk Universitet

Workshop 5: Sang og Sundhed
Der er veldokumenteret, at sang har mange sundhedsfremmende effekter, og sang bruges allerede i dag i fx lungekor. I Sangens Hus tror vi, at sang som sundhedsfremmende aktivitet har et stort potentiale. På workshoppen hører vi et oplæg fra Maj Morgenstjerne, udviklingschef i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, som fortæller om gode eksempler på velfærdssamarbejde mellem sundhed og kultur. Hun kikker også i spåkuglen og ridser fremtidens velfærdsudfordringer op. Derefter repeterer vi kort sangens sundhedseffekter inden vi sammen sætter en retning for arbejdet med sundhedssang i de kommende år.

Facilitering: Heidi Kudahl
Deltager: Maj Morgenstjerne, udviklingschef i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

Workshop 6: Varige forankringer af kulturprojekter
Varige forankringer er en forudsætning for, at sang kan blive en del af dagligdagen for mange flere. Nordea Fondens projektkonsulent Anna Krarup fortæller om, hvordan de arbejder med varige forandringer, og vi hører eksempler fra Sangens Hus og Kulturprinsen. Efter de tre oplæg vil vi tage arbejdstøjet på og finde ud af, hvordan vi sammen kan skabe endnu flere varigt forankrede forandringer gennem kultur.

Facilitering: Laura Flensted-Jensen
Deltager:
Anna Krarup, projektkonsulent i Nordea Fonden
Ulla Voss Gjesing, Centerchef, Kulturprinsen Udviklingscenter for Børne- og Ungekultur

14.30 – 15.40
Alle workshops deler vigtige pointer og anbefalinger fra deres arbejde.

15.40 – 16.00
Afrunding og tak for i dag.