SANS – dans, sang og musik for seniorer

SANS – dans, sang og musik for seniorer

Hvad er SANS?

SANS er en ny motionsform, hvor omdrejningspunktet er den fælles glæde ved at synge, danse og nyde musik. Det er for de 60-75-årige seniorer, der gerne vil være mere aktive i meningsfulde fællesskaber.

I SANS er der ikke behov for træningstøj eller omklædningsrum. I stedet opfordrer vi til, at man afslutter hver træningsgang med at tage en kop kaffe sammen.

SANS er udviklet af Sangens Hus i samarbejde med DGI og Dansekapellet i samarbejde med gerontologer og musikpædagoger med speciale i sund aldring. SANS kan udføres alle steder, hvor der er gulvplads til en gruppe og kan tilpasses i niveau og brugergruppe.

Hvorfor SANS?

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension.

For at sikre flere aktive år i et sundt seniorliv, har vi udviklet SANS, hvor alle træningsgangene styrker fysisk aktivitet, mental træning og socialt samvær.

Bliv SANS-instruktør

Nu er det igen muligt  at blive SANS-instruktør. SANS instruktører kan f.eks. være medarbejdere i dagtilbud, formiddagshøjskoler eller sundhedscentre.

Der er ikke krav om forudgående erfaring med sang eller dans. Det handler om at have lyst til at kaste sig ud i det.Kurset henvender sig til kommende instruktører i SANS. Så du skal have lyst til og gerne erfaring med instruktørrollen tilknyttet efterfølgende seniorhold i SANS.

Det er ligeledes vigtigt, at du har erfaring med og lyst til dans og/eller sang og dermed kan formidle disse genrer videre som kommende SANS-instruktør. Du skal på ingen måde ha’ en professionel danse- eller sangbaggrund, men du har måske tidligere sunget i kor eller dyrket rytmisk gymnastik og har en grundlæggende musikforståelse, du kan formidle videre på dit kommende SANS-seniorhold.

Indhold på instruktørkurset:

  • 2 dages kursus
  • Et helt nyt træningskoncept, der kan moduleres og tilpasses forskellige deltagere
  • Aktionslæring på gulvet
  • Viden om sund aldring

Hvor og hvornår bliver kurset holdt?

Bjerringbro:
23.august & 27. September
Begge dage 9 – 16.

Thisted:
24.august & 28. September
Begge dage 9 – 16.

Hillerød:
26.august & 30. September
Begge dage 9 – 16.

Sønderborg:
29.august & 26. September
Begge dage 9 – 16.

Pris: 2000,-kr.

Tilmeldingen til SANS-instruktørkurserne er åben.

Tilmeld dig her.

Hvad er Hold Hjernen Frisk?

Hold Hjernen Frisk er et tre-årigt projekt støttet af Nordea-fonden, som skal omsætte forskningsbaseret viden om at holde hjernen frisk hele livet til konkrete aktiviteter og udbrede den eksisterende viden.

Målet er, at flere seniorer kan leve et aktivt liv i længere tid. Bag projektet står DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Dansekapellet og Sangens Hus.

Projektet arbejder med fire forskellige typer af aktiviteter, som indeholder både fysiske, mentale og sociale elementer:

  • SMART-Training
  • Naturtræning for seniorer
  • Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen
  • SANS – Dans, sang og musik

Nordea-fonden har støttet projektet med 8,9 millioner kroner over 3 år.

Kontakt

Har du spørgsmål til Hold Hjernen Frisk eller vil vide mere om SANS, så kontakt projektleder Helle Ohrt på mail: helle@sangenshus.dk eller tlf. nr.: 30572910