SANS – dans, sang og musik i fællesskab

SANS – dans, sang og musik i fællesskab

Instruktør i SANS 

Kan du mærke begejstringen når du synger og danser? Har du mod på at stå i spidsen for et hold, så har du mulighed for at tage et kursus og uddanne dig til SANS instruktør.

TILMELD DIG KURSET I KØBENHAVN (29. SEPTEBMER OG 24. NOVEMBER 2023)

TILMELD DIG KURSET I FREDERICIA (8. OKTOBER OG 26. NOVEMBER 2023)

 

Hvorfor SANS?

SANS – dans med en sang og hold hjernen i gang. 

Sang, dans og musik kan styrke dig fysisk, mentalt og socialt. Meningsfulde fællesskaber med andre øger vores trivsel og glæde og modvirker ensomhed. Derfor bygger SANS netop på kombinationen af sang, dans, musik og det gode fællesskab, så du kan få flere aktive år og trives i et sundt seniorliv. 

En vigtig del af SANS er at grine og udfordres sammen. Når du arbejder rytmisk med din krop og stemme, aktiverer du hele dit sanseapparat med grundig stimulering af din hjerne til følge. SANS handler derfor ikke om at mestre dans og sang eller have særlig musikalsk indsigt. Det handler derimod om at øve sig og have det sjovt, og så vil man hurtigt være godt i gang med at holde sin hjerne frisk.

Hvad er SANS? 

SANS er en motionsform udviklet i samarbejde mellem DGI, Sangens Hus og eksperter indenfor sund aldring. I SANS omsættes forskningsbaseret viden om at holde hjernen frisk til et glædesfyldt koncept med sang, dans og god musik i fællesskab med andre.  

Man behøver på ingen måde at være ”verdensmester” i at danse eller synge for at være med til SANS. Det er netop, når man øver sig, at hjernen kommer rigtigt på arbejde og vedligeholdes. Samtidig lægges der gennem fællesskabsøvelser stor vægt på, at det skal være sjovt at være med. Målet med SANS er at alle går derfra med fornyet energi.  

SANS tager udgangspunkt i dig der er 55+år og som gerne vil være mere aktiv i et meningsfuldt fællesskab. SANS er velegnet til både kvinder og mænd, og du behøver ingen partner for at komme. SANS-konceptet kan tilpasses mange forskellige målgrupper. Kontakt os for at høre mere om tilpasning af konceptet til din målgruppe.  

Et SANS-hold ledes altid af en uddannet SANS-instruktør. SANS kan udføres alle steder, hvor der er gulvplads til en gruppe. Der er ikke behov for træningstøj eller omklædningsrum. I stedet opfordrer vi til, at I afslutter hver træningsgang med at tage en kop kaffe sammen.

 

SANS i foreningen eller på sangkraftcenteret. 

En del foreninger og sangkraftcentre udbyder allerede SANS. Vil I også gerne have et hold hos jer, har I to muligheder:  

  • Find selv en instruktør som kan uddanne sig til SANS-instruktør på SANS instruktørkurset.
  • Kontakt DGI og hør om der allerede er en uddannet instruktør i jeres område.

Læs mere og kontakt DGI her