De fire vinde

De fire vinde

Undervisningsprojekt bygger bro mellem uddannelser

Hvad kan en professionshøjskoles læreruddannelse og et musikkonservatorium få ud af at samarbejde? I et aktuelt samarbejdsprojekt udforsker DKDM og Professionshøjskolen Metropol i de kommende måneder mulighederne i fællesundervisning af studerende fra de to uddannelsesinstitutioner.

Projektet, ’De fire vinde’, som netop er gået i gang, er udformet som et undervisningsforløb i musik og dansk for skoleelever på 4. klassetrin samt børnekor fra Frederiksberg Kommune. Projektet gennemføres i samarbejde med Sangens Hus.

I projektets forløb vil 200 skolelever fordybe sig i den kunstneriske proces fra idé til koncert. Sammen med forfatter Cecilie Eken og komponist Kirsten Juul Seidenfaden skriver eleverne i 4. klasse eventyr, sange og musik over temaet ’De fire vinde’ – en fortælling, hvor vindene bærer børns drømme ud i verden og således forbinder forskellige områder og kulturer.

 

I et fem uger langt forløb indstuderer børnene herefter deres værk under ledelse af undervisningsteams, hvor studerende fra de to musiklæreruddannelser arbejder sammen. Forløbet kulminerer i en fælles koncertopførelse den 17. marts i DKDM’s koncertsal, hvor 4. klassernes elever synger sammen med professionelle musikere fra Kina og Ghana samt de nordiske og arabiske lande.

_KAE1035

Projektets formål er dobbelt: På indholdsniveau handler det om at åbne sangens og musikkens verden for børnene som medskabere i forløbet. På udøvende niveau skal projektet afprøve, hvordan musiklæreruddannelserne kan styrkes gennem tværinstitutionelt samarbejde. Håbet er, at projektet hermed både kan berige fagligheden på de deltagende institutioner, og tjene som inspiration for andre typer af tværinstitutionelt samarbejde.

Følgende samarbejdspartnere er involverede i projektet:
Professionshøjskolen Metropol, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Skolen ved Søerene, Børnekor på Frederiksberg, forfatter Cecilie Eken, musikere, Thy Sangskole og Sangens Hus.

Projektets kontaktperson i Sangens Hus er projektleder Peter Frost